Republika Srpska

Црногорци мање путују у иностанство због рецесије

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори су туристички аранжмани и путовања у иностранство смањени за 20 одсто због утицаја глобалне економске кризе.


Статистика црногорских туристичких агенција показује да црногорски грађани туристички и пословно путују све мање.

Из туристичке агенције "Геа Турс", која се бави продајом авионских карата фирмама и грађанима у Црној Гори, кажу да се куповна моћ становништва изразито смањила, преносе црногорски штампани медији.

"То се најбоље види по куповини карата, рецимо, за Америку. Раније је путовало по двоје или троје из породице, сада то чини један члан и то много рјеђе. Слична ситуација је и са пословним путовањима, која су готово преполовљена. Раније се путовало неколико пута у току мјесеца, а сада се то чини само једном", истичу из ове агенције.

Из подгоричке агенције "Гранд" наводе да је продаја аранжмана у иностранство ове године за 20 одсто нижа него претходне и да се утицај финансијске кризе осјећа. Они објашњавају да је укидање виза за земље ЕУ веома позитивно, али да то неће много утицати на њихов рад.

Из црногорских агенција закључују да је већина црногорских грађана љетовала на црногоркој обали и да је интересовање за друге туристичке дестинације опало и за 40 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog