Republika Srpska

Глухаковић: Обећали су ми из Делте да ће бити више домаће робе

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске, Предраг Глухаковић, изјавио је да ће произвођачи из Српске ускоро у значајнијој мјери моћи да продају своје производе у продајним ланцима београдског предузећа "Делта".


"Разговарао сам највишим руководством београдског конзорцијума `Делта` и потврђено ми је да ће производи из РС имати значајније мјесто и приуство у маркетима `Делте`, не само у РС већ и у Србији", рекао је Глухаковић и додао да би од 30 до 40 одсто робе ускоро могло да се нађе у трговинама овог београдског предузећа.

Основни разлог зашто до сада није било тако, рекао је Глухаковић, јесте недостатак квалитетних производа.

Према његовим ријечима, "Делта" је спремна заједно са надлежним из РС да крене у кампању да домаћи производи буду заступљени што више у њеним трговинама.

Он је најавио да ће Министарство, посредством сектора трговине, заједно са Асоцијациојом произвођача, организовати сва предузећа из РС, која имају испуњење потребне стандарде, и отићи на састанак са одговорним људима "Делте" у Београд, како би на лицу мјеста били упознати са потребним условима.

"Тако ћемо зауставити и приче да неко неког `рекетира`, узима превелик рабат или маржу, односно да треба да плати да би могао да продаје своју робу", нагласио је Глухаковић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog