Republika Srpska

Гдје са кредитима ЕИБ малим и средњим предузећима

БАЊА ЛУКА - Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске, Слободан Марковић, оцијенио је да би средства које је Европска инвестициона банка /ЕИБ/ одобрила малим и средњим предузећима у Српској, било најбоље усмјерити у обновљиве изворе енергије, туризам, здравство, производњу хране, знање и запошљавање.


Наводећи да је Европска инвестициона банка, одобравањем тог кредита препознала потенцијал Српске, Марковић је рекао да није реално одмах очекивати резултате кредита, али да је сигурно да ће размишљања привредника бити усмјерено у правцу ових средстава и њиховог што бољег искоришћавања.

Марковић је рекао да свака инвестиција у себи по правилу носи и ново запошљавање, те да се сада очекују ефекти и на том плану.

"РС је јасно рекла да јој је приоритет запошљавање људи, као и стимулисање иновативних и предузетних појединаца", нагласио је Марковић.

ЕИБ је у петак, 11.септембра, одобрила 50 милиона евра кредита за мала и средња преузећа и инфраструктурне пројекте у општинама Српске, а тај кредит ће бити реализован посредством Инвестиционо развојне банке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog