Svijet

Бушов атентатор-ципелар сутра излази на слободу

БАГДАД - Ирачки новинар Мунтазер ал-Заиди, који је постао популаран након што је на конференцији за новинаре бацио ципеле на бившег америчког предсједника Џорџа Буша у децембру 2008. године, требало је данас да буде ослобођен након девет мјесеци проведених у затвору, али је његово пуштање на слободу одгођено за сутра, изјавио је његов брат Дургам.


"Позвао ме је из затвора и рекао да неће данас бити пуштен већ сутра, у уторак", потврдио је за Дургам ал-Заиди који се заједно са читавом породицом налази испред војне базе у Мутани, у западном дијелу Багдада.

Сестре, рођаци и нећаци окупили су се, носећи фотографије новинара и ирачке заставе и заједно са великом групом ирачких и међународних новинара чекају тренутак када ће Заиди бити пуштен на слободу.

Бивши новинар телевизијске станице ал Багдадиа Мунтазер ал-Заиди постао је славан након 14. децембра 2008. године када је на конференцији за новинаре ципелама гађао Џорџа Буша, због чега је прво био осуђен на три године затвора, али му је казна смањена на годину дана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog