Republika Srpska

''Сарајево-гас'': Испорука би требала бити редовна, али не зависи од нас

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У "Сарајево-гасу" из Источног Сарајева у наредном периоду не очекују проблеме у испоруци гаса, нити повећање цијене овог енергента.


"Проблема у испоруци гаса не би требало да буде. Ипак, тешко је предвидјети нешто што не зависи од нас, јер се поново спомиње проблем са Украјином и Русијом. Уколико се понови прошлогодишња ситуација, када је БиХ обустављена испорука гаса, вјерујем да бисмо овог пута брже реаговали", рекао је директор овог предузећа Славо Крајишник.

Он је појаснио да би се у том случају узимале резервне количине гаса из окружења, међу којима и из складишта у Србији, које се тренутно пуни.

Наводећи да су прошлогодишња појефтињења знатно утицала да велики број грађана прихвати овај енергент, Крајишник је рекао да је економска криза утицала да, упркос веома прихватљивој цијени, ове године нема пораста броја нових потрошача.

"Сарајево - гас'' тренутно снабдијева око 3 000 потрошача. С обзиром да имамо доста разведене мреже, велики број насеља могао би да користи гас. Међутим, несташица новца и сам прелазак са једног горива на друго доста кошта, што представља проблем за наше потенцијалне потрошаче", навео је Крајишник.

Он је нагласио да у наредном периоду не очекује повећање цијене гаса која за домаћинства тренутно износи 0,72 КМ по метру кубном,односно 0,84 КМ за комерцијалне потрошаче.

"За сада немамо најава о повећању цијена. Оно је могуће у случају поремећаја цијене нафте, која сада стагнира. Ипак, уколико и дође до поремећаја око цијене нафте, то би се на цијену гаса рефлектовало тек након два, три мјесеца", објаснио је Крајишник.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog