Republika Srpska

Тамарис купио "Чајавец - Штампане везе"

БАЊА ЛУКА - Компанија "Тамарис" купила је за 2.001.000 КМ предузеће "Чајавец - Штампане везе" на четвртој лицитацији за продају некретнина у стечају.


Лицитација је одржана јуче у бањалучком Основном суду, а постигнута цијена је за 27 одсто мање у односу на 2,7 милиона марака, на колико су судски вјештаци процијенили сву имовину фабрике "Чајавец - Штампане везе".

"Постигнута је добра цијена с обзиром на то да је у огласу за продају назначено да цијена неће бити спуштана испод два милиона марака", рекао је стечајни управник у фабрици "Чајавец - Штампане везе" Милан Латинчић за "Глас Српске" и додао да "Тамарис" мора у року од 30 дана уплатити цијену коју је понудио за некретнине.

Имовину фабрике чини једна зграда, неколико пословних простора и земљишна парцела од 3.000 квадратних метара.

Представници радника у Одбору повјерилаца Драган Миљевић, Сока Вулин и Мира Бркљач, на лицитацији која је одржана 14. јуна, упознали су суд да им предузеће за плате дугује 1,4 милиона марака, те да им је стечајни управник признао само 800.000 марака.

Милан Латинчић рекао је да сви радници и повјериоци који су незадовољни расподјелом новца треба да приложе писмени доказ о томе.

"Укупна дуговања фабрике износе 4,2 милиона марака и од овог износа признао сам 67 одсто потраживања радницима", рекао је Латинчић.

Према његовим ријечима, радници и повјериоци биће исплаћени у складу са приходима оствареним продајом комплетне имовине у фабрици.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog