Društvo

Дачић: Србија испунила све критеријуме за укидање виза

БЕОГРАД - Србија је испунила све критеријуме потребне за визну либерализацију и о томе ће Влада обавијестити Европску комисију у извјештају који припрема, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.


Дачић је на регионалном семинару норвешког Министарства спољних послова у Београду појаснио да је Србија извршила импресивну законодавну реформу и потписала низ међудржавних споразума и протокола који су предуслов за безбједност Србије.

Он је навео да је грађанима Србије издато више од милион биометријских пасоша који ће од јесени садржавати и отисак прста власника, нагласивши да се Србија тиме сврстава у мали број европских земаља које примјењују такве методе.

"Србија је испунила све критеријуме за укидање виза њеним грађанима за путовање у ЕУ, а сигуран сам да ће се тиме отворити процес укидања виза и другим државама у региону", рекао је Дачић.

Према Дачићевим ријечима, потребно је да све земље западног Балкана што прије дођу на позитивну шенгенску листу, јер је једино тако могуће држати под контролом миграционе процесе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog