Republika Srpska

Понуде за извођење радова на мини хидроелектранама

БАЊА ЛУКА - Норвешка компанија ''Технор енерџи аса'' 6. октобра отвараће понуде за извођење радова на изградњи малих хидроелектрана на ријеци Босни од Добоја до Модриче, а не данас како је раније било најављено, рекао је представник ове компаније у Бањој Луци Владимир Аљетић.


''Било је планирано отварање понуда за данас, али смо рок продужили на захтјев понуђача којима је било потребно додатно вријеме за прикупљање тендерске документације, а све у циљу да дођемо до најквалитетније могуће понуде'', рекао је Аљетић.

Он је додао да ће понуде бити отворене у београдском представништву ове норвешке компаније, која је добила концесију за седам мини-хидроелектрана на ријеци Босни на подручју од Добоја до Модриче.

До краја године требало би да буде одређен најбољи извођач, а изградња хидроелектрана требало би да почне наредне године.

Он је подсјетио да је међународни тендер расписан у складу са законском процедуром и стандардима ЕУ, да је објављен у европском службеном гласнику и упућен еминентним европским кућама познатим по овој врсти послова.

''Извођење радова подразумијева систем `кључ у руке`, дакле изградњу хидроелектрана, инсталацију опреме, пуштање у функцију и предају потпуно функционалног објекта'', рекао је Аљетић.

Аљетић је истакао да ће се права вриједност посла знати по отварању понуда, наводећи да се бројком од 550 милиона КМ оперисало раније, али да је дошло до одређених помјерања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog