Društvo

Павковића пустили оцу на сахрану

ХАГ - Хашки трибунал одобрио је бившем начелнику Генералштаба Војске Југославије, Небојши Павковићу, да присуствује очевој сахрани у Јагодини, објављено је данас у Хагу.


Павковићу је одобрена молба да у Србији борави од данас до уторка, 22. септембра, након што је његов отац преминуо 17. септембра.

Због хитности поступка, Жалбено вијеће је на овај захтјев позитивно одговорило, не чекајући на истек рока за жалбу Тужилаштва.

Вијеће је примило гаранције власти Србије да ће се Павковић вратити у притворску јединицу у складу са налогом суда, у коме се такође каже да оптужени за вријеме боравка у Србији мора да буде под сталним полицијским надзором.

Павковић је 26. фебруара ове године осуђен на 22 године затвора "због учешћа у удруженом злочиначком подухвату протјеривања Албанаца са Косова".

Предмет је у жалбеном поступку, а њиме су обухваћени и саоптужени бивши потпредсједник владе СР Југославије Никола Шаиновић, бивши шеф штаба МУП Сретен Лукић, такође осуђени на 22 године затвора, те бивши начелник Генералштаба ВЈ, Драгољуб Ојданић и командант Приштинског корпуса, Владимир Лазаревић, који су осуђени на по 15 година затвора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog