Društvo

Шинтери из Рамића на међународној конференцији у Будимпешти

БАЊА ЛУКА - Особље Азила за напуштене псе из Рамића код Бањалуке присуствоваће међународној конференцији "За добробит паса", која ће бити одржана у Будимпешти од 7. до 10. октобра.


Организатор ове конференције је задужбина за псе и хуманитарно друштво "Дог траст", које овакве скупове сваке године организује у другом граду.

Координатор за аналитику и односе с јавношћу у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Административној служби града Бањалука Данира Пипић рекла је да је у августу завршено проширивање Азила за псе смјештено у Рамићима, те да су постављене нове преграде и направљене кућице.

"Планирани азил, који је требало да буде у Мотикама, ове године неће бити направљен због економске кризе", потврдила је Пипићева.

Према њеним ријечима, напуштеним и изгубљеним псима у Азилу за псе, пружа се одговарајућа њега, ветеринарски прегледи, вакцинисање и тест процјене карактера.

Пипићева је додала да хигијеничарска служба иде два пута дневно на терен и купи изгубљене или напуштене псе, који пролазе одређену процедуру у прихватилишту.

Служба излази на терен по позивима грађана и по налогу овлаштених лица из градске управе.

Наводећи да осим здравствене процедуре, пси морају проћи и тест процјене карактера, Пипићева је рекла да је
усвајање паса бесплатно, те да се по жељи врши и бесплатна стерилизација.

У Азилу за псе тренутно се налази 160 паса, а у прошлом мјесецу усвојено њих 25.

Азил за псе у потпуности се финансира из буџета града, а годишњи износ средстава, који обухавата Хигијеничарску службу, одржавање, струју, воду, храну, уграђивање микрочипова, вакцинисање и удомљавање износи око 180.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog