Republika Srpska

Попуњен приједорски Предузетнички инкубатор

ПРИЈЕДОР - Капацитети свих осам пословних простора изграђених у двије фазе развоја пројекта ''Предузетнички инкубатор'' у Приједору су попуњени и у њима су запослена 43 радника.


Извршни менаџер овог предузетничког инкубатора Бране Вујасин рекао је да је Агенција за економски развој општине Приједор (Преда) од краја јуна, када је уз помоћ Европске комисије и општине завршена реконструкција два објекта бивше касарне укупне површине 688 метара квадратних, проширила обим услуга за кориснике инкубатора.

''Сви предузетници 24 часа на располагању имају услуге интернета, као и биоблиотеке са стручном литературом'', навео је Вујасин и додао да су и корисницима на располагању око комплетирања документације неопходне за апликацију на кредитне гаранције Фондације за развој Приједор.

Међу корисницима пословних простора у инкубатору највише је произвођача намјештаја.

Општина Приједор је прије двије године отворила у простору бивше касарне у Паланчишту предузетнички инкубатор у коме је прва пословна искуства стекло више предузетника.

Уз помоћ ''Сенет'' програма Владе Италије и регије Тоскана тада је реконструисан један објекат површине око 700 метара квадратних који је уступљен малим предузећима како би им, смањењем почетних трошкова, повећали конкурентност на тржишту.

Друга фаза пројекта који је подржала Европска комисија завршена је крајем јуна ове године, а у плану је и трећа у којој ће бити грађени објекти, односно хале за смјештај производних погона.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog