Društvo

Српски падобранци код јерусалимског патријарха

ЈЕРУСАЛИМ - Његово блаженство патријарх јерусалимски Теофил Трећи примио је делегацију Падобранског клуба Бањалука и у дугом и срдачном разговору показао исцрпно познавање ситуације у којој се налази српски народ, речено је данас у Представништву Републике Српске у Израелу.


Патријарх Теофил Трећи примио је у сриједу, 16. септембра, делегацију Падобранског клуба Бањалука, коју чине предсједник Клуба Душко Грмуша и наставник падобранства Немања Гороња, заједно са протосинђелом Јованом (Ћулибрком), и током сусрета подвукао посебан однос између Српске православне цркве и Јерусалимске патријаршије.

Примивши дарове Клуба и бањалучког градоначелника Драгољуба Давидовића, патријарх је узвратио медаљама Јерусалимске патријаршије.

Удружење ратних војних заробљеника "Ерим Ба- Лајла" припремило је за делегацију Падобранског клуба Бањалука свечану вечеру у Тел Авиву и том приликом чланови овог Удружења су посебно нагласили своје изузетно топле успомене на боравак у Републици Српској у априлу ове године и најавили свој поновни долазак.

Делегација је јуче посјетила Падобрански клуб "Парадајв" у Хабониму на сјеверу Израела и детаљно се упознала са животом и радом овога клуба.

Размијењена су искуства и договорена даља спортска и стручна сарадња, као и долазак израелских падобранаца на догађаје које организује Падобрански клуб Бањалука.

Делегација Падобранског клуба Бањалука јуче је посјетила и једног од главних мајстора вјештине Крав мага и њеног амбасадора у свијету Ејала Јанилова у његовом дому у близини Нетанје, на његов позив, чиме је окончана изузетно успјешна посјета бањолучких падобранаца Светој Земљи и држави Израел.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog