Društvo

Поново специјалци пред редакцијама, на реду Курир

БЕОГРАД - Редакција листа "Курир" саопштила је да је издавање овог и дневника "Глас јавности", као и недјељника "Гром" и "Стил", озбиљно доведено у питање, јер је данас испред редакције стигла екипа специјалних јединица полиције.


Испред редакције су стигла два комбија са тридесет специјалаца, наоружаних тешким палицама и штитовима какве носе приликом разбијања демонстрација, наводи се у саопштењу.

У згради ''Курира'' и ''Гласа'' четврти дан налазе се јаке полицијске снаге које су распоређене испред улаза у редакцију, испред просторије у којој се налази компјутерски сервер четири листа, те у просторијама финансијске службе ''Гласа".

Блокадом просторије у којој се налази компјутерска опрема онемогућен је приступ серверу, а ако се он поквари то значи и престанак излажења и ових новина, истиче се у саопштењу.

"Пореска полиција, уз подршку специјалних снага полиције, покушаће сваког часа да поново упадне у нашу редакцију и да без записника, мимо закона, однесе сву нашу документацију. Ми поново позивамо Пореску полицију да уз присутво медија, у складу са законом, ту документацију попишу и однесу", истиче се у саопштењу.

Прво општинско јавно тужилаштво у Београду поднијело је, на основу кривичне пријаве Пореске полиције, захтјев за спровођење истраге против власника листа "Курир" Радисава Родића, који се сумњичи за утају пореза јер је оштетио буџет државе за више од 203 милиона динара, рекао је раније данас портпарол Тужилаштва Томо Зорић.

Он је додао да је претресање просторија листа "Курир" обављено у складу са законом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog