Republika Srpska

Испомоћ Бањолучкој берзи стиже из Атине

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци ће сутра, у организацији Бањолучке и Атинске берзе, почети семинар у циљу едукације учесника на тржишту капитала Републике Српске.


У саопштењу из Бањолучке берзе наводи се да ће теме семинара, који ће трајати до 24. септембра, бити управљање портфељом, корпоративно управљање, односи са инвститорима и техничка и фундаментална анализа цијена акција.

У раду семинара учествоваће више од 60 представника брокерских кућа, чланова Бањолучке берзе, друштва за управљање инвестиционим фондовима, предузећа на службеном берзанском тржишту и представника институција капитала.

Предавачи на семинару биће представници Атинске берзе.

Семинар је организован у оквиру заједничког пројекта Атинске и Бањолучке берзе Екс нет (X-net), који има за циљ регионално повезивање тржишта капитала седам земаља.

У саопштењу се наводи да ће овај пројекат створити инфраструктурне претпоставке које олакшавају брокерским кућама из РС да тргују на берзама у региону, као и брокерским кућама из региона да лакше тргују на Бањолучкој берзи.

Пројекат "X-net" ће повећати међународну видљивост тржишта Бањолучке берзе и олакшати иностраним инвеститорима инвестирање на тржиште капитала Српске.

Директор Бањолучке берзе Милан Божић обратиће су новинарима сутра, у 10.30 часова, у паузи првог дана семинара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog