Republika Srpska

Још 37.000 становника тражи субвенције за утрошену електричну струју

БАЊА ЛУКА - У другом кварталу ове године више од 37.000 становника Републике Српске, пријавило се за остварење права на субвенције за утрошену струју.


Портпарол Министарства индустрије, енергетике и рударства Aлександра Вукашиновић рекла је да је у првом кварталу субвенционисано око 36.000 корисника.

„Примјеном тренутних тарифа за продају електричне енергије квартални износ за субвенционисање једног корисника са по 150 киловата мјесечно са ПДВ-ом износио је 59,28 марака", изјавила је Вукашиновићева.

Корисници субвенција су социјалне категорије друштва које су законски дефинисане, а то су пензионери са најнижим пензијама, корисници сталне новчане помоћи, додатака за помоћ и његу другог лица, материнског и додатка за дјецу.

Прошле године у оквиру Програма заштите социјално угрожених категорија потрошача електричне енергије, који је Влада РС усвојила крајем 2007. године, мјесечно је субвенционисано око 32.000 корисника, а реализовани износ субвенција у 2008. години био је око 5,6 милиона марака.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog