Republika Srpska

Ове године у РС отворено највише трговина, кафана и коцкарница

БАЊА ЛУКА - Од почетка године у Републици Српској највише је отворено нових трговина, кафића, те предузећа из области коцкања и клађења.


Према подацима Пореске управе РС, ове године отворено је 725 трговина, 414 кафића и 300 кладионица и коцкарница.

Удружење економиста РС „Свот" сматра да ово јасно показује да су услуге данас најпрофитабилније дјелатности.

„О томе и говоре подаци да је највише регистровано предузећа из тих области. То се јасно види и из ранг-листе Свјетске банке гдје је БиХ на зачељу листе по атрактивности за започињање бизниса", рекао је члан овог удружења Стево Пуцар.

Он каже да су услови за пословање лоши у цијелој БиХ, а да би се то промијенило, потребно је да се промијени комплетна привредна структура.

„Српска је нешто боља и једноставнија од ФБиХ, мада и код нас још увијек постоји доста препрека у пословању. Стварање додатне вриједности углавном зависи од тога колико се знања уграђује у производе, тако да је реструктурисање наше привреде потребно у том правцу", рекао је Пуцар.

Према подацима Пореске управе РС, од почетка године у Српској су регистрована 6.042 пореска обвезника, док је у истом периоду са радом престало 3.177 пореских обвезника. Од почетка године, од свих предузећа, највише је затворено трговина.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog