Republika Srpska

Срећковић: Издајемо пословни водич за инвеститоре у Србији

БЕОГРАД - Министарство за дијаспору Србије најавило је издавање "Пословног водича за инвеститоре", за све округе у Србији, који има за циљ да потенцијалним улагачима из дијаспоре, са оствареним пословним резултатима у иностранству, приближи могућности за улагање.


Водич испуњава један од циљева Министарства, а то је информисање дијаспоре о економским приликама у региону, али и о саобраћају и инфраструктури, индустријским зонама, пореским и другим олакшицама за улагаче, новим запошљавањима, слободној радној снази, потенцијалним локалним партнерима, кретањима просјечних зарада запослених, образовним институцијама и профилима који раде на подручју региона, као и о могућностима улагања у туризам.

Министар за дијаспору Срђан Срећковић рекао је да је ово значајан корак који ово министарство предузима у сарадњи са локалним самоуправама и регионалним привредним коморама, те да очекује да након изласка из економске кризе инвестиције из дијаспоре буду један од кључних фактора економског развоја, саопштено је из Министарства.

Срећковић сматра да је сада прави тренутак да се припреме и мотивишу инвеститори, пружајући им јасну слику о могућностима за улагање у региону.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog