Politika

Додик из Бијељине: РС или егзодус - нема треће

БИЈЕЉИНА - Јачање националног бића српског народа једино је могуће у оквиру Републике Српске, изјавио је данас предсједник Владе РС Милорад Додик.


"Сваки други облик био би дефинитивно знак за исељење, па би се, након 20 до 30 година, овдје појавио етнички чист простор", рекао је Додик данас новинарима у Бијељини гдје је присуствовао првој литургији у новоизграђеном Саборном храму Рођења Пресвете Богородице.

Додик је поручио онима који са стране покушавају да РС намећу проблеме, као што то својим најновијим одлукама чини високи представник у БиХ Валентин Инцко, да "такве ствари не могу и неће проћи".

"Ми ћемо наћи начина и снаге да и те ствари доведемо у ред на цивилизован и законит начин", поручио је Додик и истакао да опасност усмјерена на РС и њене институције никада није престајала.

Додик је оцијенио да је изградња овог храма у Бијељини важна и за Српску православну цркву, и за РС, као и саму локалну заједницу, јер је освештање саборног храма увијек историјски дан за тај град.

"Драго ми да могу да помогнем у ономе што је доминантно - а то је - вјера овог народа у Цркву и у РС као територијално политичку организацију", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Саборни храм Рођења Пресвете Богородице изграђен девет година након одлуке бившег предсједника РС Биљане Плавшић да се земљиште, на којем је изграђен а које је припадало касарни, додијели Епархији зворничко-тузланској.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog