Politika

Кузмановић: Овај вијек не трпи силеџијство и ратове

БИЈЕЉИНА - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић изјавио је након данашњег отварања Саборног храма у Бијељини да ће одавде ићи поруке мира и толеранције и поручио да живимо у вијеку који више не трпи силеџијство и ратове.


"Не треба говорити о распаду или јединству у БиХ, него о томе да они људи који нам доносе законе треба да престану то да чине", изјавио је Кузмановић.

Постале су смијешне поруке, сматра предсједник РС, о томе како је тамо неко забринут за нас овдје.

"Када кажу, ми смо забринути за вас, то је више смијешна ствар. Ми ћемо водити бригу о себи и зато мислим да су ово посљедњи трзаји високог представника и међународне заједнице да намеће законе и прописе", рекао је Кузмановић.

Он је као експерт за уставно право поновио да високи представник нема право да мијења устав и доноси законе, а велико је питање, како каже, колико су и његове досадашње одлуке уставне.

"Вјерујем да ће и послије ових одлука бити онако како смо ми то донијели нашим законодавством и законодавством БиХ", закључио је Кузмановић.

Предсједник Српске је рекао да високи представник сада преиспитује одлуке које су донесене против појединаца који су суспендовали, а да ће доћи вријеме када ће све одлуке високих представника у БиХ бити ревидиране.

"Или ће их ревидирати они сами, или ћемо ми покренути процес пред међународним судом да се те одлуке пониште, јер бонска овлаштења нису дејтонска одлука, немају дејтонски основ, него су наметнута", закључио је Кузмановић.

Он је нагласио да је Дејтон основа за развој и опстанак и БиХ и РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog