Svijet

Пентагон: Сачекаћете мало са појачањима у Авганистану

ВАШИНГТОН - Пентагон је поручио команданту америчких и НАТО снага у Авганистану генералу Стенлију Мекристалу да одгоди захтјев за слање додатних војника док администрација предсједника Барака Обаме не оконча ревизију стратегије.


Командант америчких снага у Авганистану генерал Мекристал је у повјерљивом извјештају, који је јуче "процурио" у медије, навео да сматра да ће се мисија у тој земљи суочити са неуспјехом уколико не стигне појачање.

Неименовани високорангирани званичник Пентагона рекао је америчком дневнику "Вол стрит журнал" да је администрација затражила одлагање предавања извјештаја да би завршила ревизију борбених напора предвођених САД.

"Прије него што размотримо захтјев за додатне снаге морамо бити сигурни да имамо праву стратегију. Дошло је до значајних промјена на терену", рекао је званичник.

Према јављању медија, Мекристал у извјештају тражи додатних 30 000 војника и инструктора,а овај захтјев тек треба да буде предат Вашингтону на разматрање.

Број америчких војника у Авганистану је од почетка године скоро за двоструко повећан са 32 000 на 62 000 и очекује се да ће до краја године бити увећан за нових 6 000.

Осим америчких, у Авганистану има и 38 000 војника из других земаља, углавном савезника НАТО.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog