Republika Srpska

За Коридор 10 - 150 милиона евра

Unesite tekstБЕОГРАД - Министарка финансија у Влади Србије Диана Драгутиновић и директор за инфраструктурне пројекте Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Томас Мајер потписали су данас споразум о кредиту у износу од 150 милиона евра, за изградњу дионице на Коридору 10, од Пирота до Димитровграда и од Црне Реке до Чиплика.


Послије потписивања споразума у Влади Србије, министарка Драгутиновић је рекла да се ради о изузетно повољном кредиту са роком отплате од 15 година, периодом мировања у отплати од четири године и каматом која се састоји од еурибора плус један одсто годишње, што је укупно око два одсто.

Драгутиновић је навела да је Србија обезбиједила око 1,2 милијарде евра из страних извора за изградњу Коридора 10 на правцима од Београда према мађарској граници и од Београда преко Ниша до бугарске границе, као и од Ниша према Македонији и Грчкој.

Мајер је подсјетио да је данашње потписивање споразума, већ други кредит који ЕБРД одобрава Србији у овој години, јер је почетком године одобрено 100 милиона евра за „Железнице Србије".

Представник ЕБРД је подсетио да ће кредити те међународне финансијске институције допринијети не само развоју инфраструктуре, већ и укупном економском опоравку Србије.

Председник Управног одбора предузећа Коридор 10 Немања Иванишевић најавио је да би за неколико дана борд директора Европке инвестиционе банке требало да донесе одлуку за одобравање кредита Србији, за изградњу коридора 10 и то на дионици од мјеста Просек до Црвене реке.

Кредит који је данас одобрио ЕБРД биће искоришћен за изградњу дионица од Црвене реке до Чиплика, у дужини од 13 километара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog