Svijet

Французи затворили имигрантски "Картон сити"

ПАРИЗ - Више стотина француских полицајаца учествовало је у акцији уништења имиграционог кампа надомак Калеа на сјеверу Француске.


Имигранти, који су живјели у кампу познатом под називом "Џунгла" углавном су чекали прилику да илегално дођу до Велике Британије.

Током полицијске акције полиције дошло је до кошкања и неколико лица је ухапшено, док су локални активисти покушали да заштите имигранте и захтјевали од полиције да им дозволи да остану у кампу.

Територија надомак луке у Калеу у којој су имигранти поставили привремене шаторе и заклоне од картона и платна под којима су спавали представљала је дом за више стотина људи, углавном из Авганистана.

Француска полиција је саопштила да је током акције ухапсила око три стотине људи.

Званичници су саопштили да су хигијена и санитарни услови били на запањујуће ниском нивоу и да је тај дио Калеа постао "рај" за криминалне банде.

Француске власти су саопштиле да ће сви ухапшени имати право да се пријаве за политички азил, или ће им бити омогућен повратак у матичну земљу.

Слична акција је недавно обављена у самом центру Београда, када је дислоцирано Ромско насеље, у тамошњој јавности познато као "Картон сити".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog