Republika Srpska

Српска војна индустрија извезла 400 милиона долара

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Драган Шутановац рекао је да се војна индустрија Србије вратила на свјетско тржиште и да је прошле године извезла робу у вриједности 400 милиона долара.


Шутановац је након посјете фабрици ''Слобода'' у Чачку истакао да се војна индустрија, иако је 1999. године била порушена, вратила на свјетско тржиште на велика врата добрим производима, наводећи да је то сада један од бољих извозних подухвата Србије и да очекује да ће ове године извоз бити већи него прошле.

Министар одбране Србије рекао је новинарима да у неким војним фабрикама има вишка запослених и да ће Министарство одбране са Министарством економије разговарати о рјешавању тог проблема, уз субвенције и социјални програм.

Шутановац сматра да је у војним фабрикама најважнија безбједност, без обзира на производњу и профит, због чега запослени морају да поштују прописане процедуре.

Он је најавио да ће Министарство одбране са Министарством унутрашњих послова у наредном периоду послати инспекције које ће надгледати како се поштују безбједносне процедуре у војним фабрикама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog