Republika Srpska

Чубриловић: ''Штрабак'' остаје у пројекту

БАЊА ЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да аустријска компанија "Штрабак" остаје у пројекту изградње аутопута и да Влада РС испуњава све преузете обавезе.


Он је нагласио да је ова фирма незадовољна техничким дијелом пројекта који изводи компанија "ИГХ" из Хрватске.

"С обзиром да је било опречних мишљења, морам нагласити да `Штрабак` и даље остаје у овом пројекту, да Влада РС испуњава све своје обавезе, као и да неће предузимати додатне обавезе", рекао је Чубриловић новинарима у Бањој Луци.

Чубриловић каже да је "Штрабак" незадовољан пројектом који ради предузеће "ИГХ" и да представници аустријске фирме сматрају да треба појефтинити цијену радова, јер су прескупи за ову инвестицију.

"Штрабак'' је оцјенио да тај пројекат кошта 700 милиона евра. Сада је добио студију изводљивости од хрватске фирме у којој је наведено да пројекат кошта 400 милиона евра. `Штрабак` сматра да је та цифра подцијењена, док би с друге стране цијена већа од 500 милиона евра била прецијењена", истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да представници овог министарства већ три дана разговарају са представницима "Штрабака" и да данас заједно раде са Радном групом Владе РС.

Влада РС и аустријска компанија "Штрабак" 19. маја су у Бањалуци потписали протокол о формирању концесиног друштва за изградњу мреже аутопутева у РС. Изградња првог дијела аутопута у тој мрежи на релацији Бања Лука - Добој требало би да буде дуга 71 клиометар.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog