Društvo

Нова ТВ забранила реемитовање програма у БиХ

САРАЈЕВО - Управа хрватске "Нове ТВ" забранила је реемитовање цјелокупног програма ове телевизијске куће ван територије Хрватске путем кабловских система, потврдила је портпарол Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ Амела Одобашић.


Она је рекла да је ова медијска кућа јуче упутила одлуку Асоцијацији кабловских оператера БиХ и РАК о хитној забрани реемитовања њиховог програма на подручју БиХ, у сврху заштите ауторских права која се односе искључиво на телекомуникацијску територију Хрватске.

Према њеним ријечима, овакве одлуке нису у надлежности РАК-а, тако да се не може рећи када ће доћи до прекида емитивања програма ове телевизије, ни који су разлози.

"Програм `Нове ТВ` је у кодираном систему емитовања и картице за омогућавање сателитског пријема сигнала нису у комерцијалном оптицају", наводи се у одлуци ове медијске куће.

Управа "Нове ТВ" наводи да је одлука заснована на строгим регулаторним прописима заштите права за дистрибуцију и емитовање телевизијског садржаја домаће и стране продукције изван законом дозвољене телекомуникацијске територије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog