Društvo

РТРС не може изаћи у сусрет Народној скупштини

БАЊА ЛУКА - Радио-телевизије Републике Српске није у могућности да прихвати закључке Колегијума Народне скупштине РС према којима би било потребно путем радио-телевизијских преноса обезбиједити већу минутажу за сједнице Народне скупштине РС, наводи се у одговору генералног директора РТРС Драгана Давидовића предсједнику Народне скупштине РС Игору Радојичићу.


"Уреднички колегијуми Телевизије и Радија РС сматрају да су досадашњи извјештаји са сједница Народне скупштине РС и избор тачака дневног реда који ће се преносити, директно или одгођено, рађени на највишем професионалном нивоу и да је јавност на задовољавајући начин била обавијештена о оном што се дешава у Народној скупштини", нагласио је Давидовић.

Он је предложио да се, уколико Колегијум Народне скупштине ипак сматра да је ово питање потребно рјешавати на други начин, организује стручни разговор представника РТРС и Народне скупштине РС.

"За евентуални прелазак на нови начин извјештавања уреднички колегијуми РТРС требало би претходно да о овом питању добију мишљење Програмског савјета РТРС, да се истражи јавно мњење и да се РТРС припреми у техничком, финансијском, програмском и осталим сегментима рада", навео је генерални директор РТРС.

У писму, о чијем садржају је Радојичић упознао данас чланове Колегијума, Давидовић је додао да је и даље неријешен захтјев Вијећа народа РС које је тражило директне и одгођене преносе сједница и овог дома.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске донио је 11. септембра одлуку да од Радио-телевизије РС затражи да преноси неке тачке дневног реда са парламентарних сјед

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog