Društvo

Двије године од смрти Милана Јелића

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић примиће данас Милицу Јелић, супругу бившег предсједника РС Милана Јелића, поводом обиљежавања двије године од његове смрти.


Сутра у 10.30 часова чланови породице, делегације институција РС и представници институција БиХ из РС положиће вијенце на гроб Милана Јелића на Градском гробљу у Модричи, а Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Василије у 11.00 часова служиће парастос.

У сриједу, 30. септембра, у Модричи ће бити одиграна меморијална фудбалска утакмица између ветерана репрезентација Републике Српске и Србије, најављено је из Бироа предсједника РС за односе са јавношћу.

Милан Јелић рођен je 26. марта 1956. године у Модричи.

Економски факултет завршио је у Суботици, а постдипломске студије на Економском факултету у Бањој Луци гдје је и магистрирао и докторирао.

Био је генерални директор предузећа "8. септембар" у Модричи, те генерални директор Рафинерије уља Модрича. Од октобра 2006. до смрти обављао је функцију предсједника РС и предсједника Фудбалског савеза БиХ.

У више наврата за свој рад награђиван је признањима међу којима се истичу признања Менаџера године у Републици Српској за 2002. годину, те менаџера деценије у БиХ у 2003. години.

Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. у Добоју.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog