Svijet

Обама, Браун и Саркози осули по Ирану

ПИТСБУРГ - Амерички предсједник Барак Обама оптужио је данас Иран да више година гради тајно постројење за производњу нуклеарног горива и затражио да Техеран поштује међународна правила о неширењу нуклеарних система.

Обама је ову оптужбу изнио на заједничкој конференцији за новинаре са британским премијером Гордоном Брауном и француским предсједником Николом Саркозијем на самиту Групе 20 развијених земаља који се одржава у Питсбургу.

Амерички предсједник је активности Техерана означио као „директан изазов" и оцијенио да оне „крше правила која морају да поштују све нације". За новооткривено нуклеарно иранско постројење Обама је рекао да је „неспојиво са мирољубивим (нуклеарним) програмом".

Британски премијер Браун је оптужио Иран за превару јер је наставио свој нукеларни програм и указао да је међународна заједница спремна да му уведе још снажније санкције.

Француски предсједник Саркози је рекао да је Иран одвукао међународну заједницу на опасну стазу и обећао пооштравање санкција уколико та земља из корјена не промијени своју политику до децембра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog