Republika Srpska

Хуго Бос отказао поруџбине словеначкој Мури

ЉУБЉАНА - Њемачка модна кућа "Хуго Бос" прекинула је сарадњу са словеначким произвођачем одјеће "Мура" из Мурске Соботе, саопштио је директор "Муре" Бојан Старман, изразивши наду да ће сарадња бити настављена чим се ситуација у "Мури" стабилизује.


Производња у "Мури" је практично обустављена од понедељка када је око 500 радника те фабрике дошло испред њеног сједишта у Мурској Соботи, спријечавајући управу да уђе у компанију.

Мјесецима суочени с неизвјесном будућношћу те највеће словеначке конфекцијске компаније, радници су затражили од управе, надзорног одбора и синдикалних представника да дају оставку.

Сада је за "Муру" од највећег значаја да ли ће њени партнери одлучити да наставе сарадњу, рекао је Старман.

Томаж Кунтарич, директор Словенског одштетног фонда (СОД), другог највећег власника "Муре", с удјелом од 12,2 одсто, изјавио је да је "Хуго Бос" обавијестио "Муру" да до даљњег обуставља испоруке материјала за њене потребе.

"То не значи да је сарадња сасвим прекинута, већ сматрам да они чекају да виде како ће се ситуација разријешити", рекао је Кунтарич.

Коментаришући одлуку те њемачке компаније, словеначки премијер Борут Пахор је рекао да се нада да то није последња реч "Хуго Боса".

"Влада ће учинити све што је у њеној моћи да 'Мура' добије поруџбине, да оствари планове које смо припремили", указао је он, мислећи на планове о реструктурисању и увођењу принудне управе у "Мури", која запошљава око 3.000 радника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog