Politika

Европски комесар Баро долази у Београд

БЕОГРАД - Потпредсjедник Европске комисије за питања правде, слободе и безбједности Жак Баро боравиће од понедељка у Београду, гдје ће разговарати са српским званичницима и отворити конференцију о борби против организованог криминала на западном Балкану.


Главне теме разговора Бароа и српских званичника, како је најављено, биће извјештај српских власти о испуњавању преосталих услова за укидање виза за држављане Србије од 1. јануара 2010, који је јуче поднијет Европској комисији, реформе у српској полицији и правосуђу као и кораци у борби против организованог криминала и осталих транснационалних облика криминала.

Баро је уочи посјете Београду истакао да је „борба против организованог криминала један од највећих изазова који данас стоји пред међународном заједницом", саопштила је данас београдска канцеларија Европске комисије.

Оцјењујући да организовани криминал не познаје границе и да угрожава регионалну стабилност, Баро је указао да организовани криминал, прање новца и корупција погађају земље западног Балкана у суочавању са глобалним изазовима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog