Politika

Ђокић: У озбиљном смо проблему, а створио га је Инцко

ЗВОРНИК - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да се Република Српска, а самим тим и БиХ, налази у озбиљном проблему, којег је својим наметнутим одлукама створио високи представник у БиХ Валентин Инцко.


"Мислим да Инцко, и сви они који са њим раде на креирању таквих одлука и стварању политике која производи кризни амбијент, морају схватити да имамо проблем из којег морамо изаћи на начин да посматрамо реално чињенице онакве какве јесу", рекао је Ђокић, који је синоћ присуствовао Изборној конференцији Општинског одбора СП у Зворнику.

Ђокић је нагласио да нико нема право узимати имовину која је дефинисана као имовина ентитета, па ни високи представник, те истакао да ће Српска одлучно бранити своје интересе, јер је то право њеним представницима повјерио народ.

Предсједник СП је додао да се РС залаже за провођење Дејтонског споразума, али никако да се "под плаштом" овог споразума намећу одлуке и стварају кризне ситације.

Ђокић је подсјетио да је сличну кризу наметањем одлука проузроковао и бивши високи представник у БиХ Мирослав Лајчак, као и његови претходници, али да, нажалост, тада инстутуције и функционери РС нису реаговали.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog