Svijet

Премијер Хондураса: Суд ће рећи своје

ТЕГУСИГАЛПА - Предсjедник прелазне владе Хонудраса Роберто Мичелети изјавио је да би збаченом предсједнику Мануелу Зелаји могло да буде дозвољено да напусти амбасаду Бразила а да не буде ухапшен, уколико добије политички азил у некој другој земљи.


Микелету је рекао да је на суду да донесе коначну одлуку о хапшењу Зелаје, који се у бразилској амбасади крије од како се илегално вратио у земљу.

На питање под којим околностима би Зелаја могао да напусти Бразилску амбсаду, Мичелети је одговорио „или захваљујући политичком азилу или поступајући по налогу суда".

Мичелети је поновио да Зелеја, уколико остане у земљи, мора да се преда полицији и суочи са оптужбама за издају и злоупотребу положаја.

Предсједник прелазне владе рекао је и да се неће састати и преговарати са Зелајом.

Савет безбједности УН јуче је осудио узнемиравање амбасаде Бразиле у Хондурасу. То тијело није, међутим, осудило и сам пуч у Хондурасу нити је позвало на успостављање демократског поретка кроз враћање легално изабраног предсједника на власт.

Прелазне власти Хондураса до сада су одбијале позиве да врате на власт Зелају, кога су након свргавања подржале САД и друге земље.

Власти Хондураса су затражиле од Бразила да изручи Зелају који је оптужен да је као предсједник прекршио устав.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog