Svijet

Палестина: Џихад поново пријети Израелу

ТЕЛ АВИВ - Исламски џихад запријетио је да ће „Израел научити лекцију", неколико сати након што су синоћ у израелском ваздушном нападу убијена три припадника те палестинске екстремистичке организације.


Израелски портпарол војске потврдио је да су погођена тројица терориста која су намјеравала да испале ракете на југ Израела.

Тврди се такође да је иста група испалила ракете типа „касам" на израелску територију на јеврејску нову годину која је почела 18. септембра.

Палестинска новинска агенција Маан извијестила је да су тројица погинулих били чланови војног крила Исалмског џихада, Бригада Ал Кудс (Јерусалим) и да је један од погинулих био син убијеног лидера Ал Кудса Калада Дахдуха.

Након убиства тројице Палестинаца, екстремисти из појаса Газе испалили су једну ракету „касам" и неколико мина у Израел али није било повријеђених нити штете.

Фавзи Бархум портпарол исламистичког Хамаса, који влада појасом Газе изјавио је да „није необично да Израел наставља да напада, већ је чудно сто Палестинска управа (којом доминира ривалски Фатах) наставља да присуствује самитима у Њујорку са израелским окупаторима".

Бригаде Ал Кудс издале су саопштење у коме позивају на освету и наглашава да ће „ционистички непријатељ претрпити озбиљну одмазду".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog