Svijet

Канадски премијер: Канади свако завиди

ПИТСБУРГ - Канадски премијер Стивен Харпер сматра да је његова земља предмет зависти цијелог свијета.


"Канада је и даље посебно мјесто на свијету. Ми смо снажна развијена земља и сви гледају у нашу политику као рјешење за кризу. Ми смо једна земља којој сви завиде и сви би жељели да буду као она", рекао је Харпер на крају самита Г20 у Питсбургу.

Харпер је додао да би и друге земље Г20 жељеле да буду развијена економија, као Канада, са свим бенефицијама које пружа својим грађанима и да у исто вријеме не буде извор кризе нити има домаћих проблема који би утицали на стварање кризе.

"Ми смо један од најстабилнијих режима у историји. По томе смо заиста јединствени", рекао је он, додајући да Канада већ више од 150 година ужива несметану парламентарну демократију.

Он је оцијенио да је Канада довољно велика да направи разлику, али не и довољно велика да некоме пријети, а то је велика ствар ако се правилно користи.

Харпер, који је познат као скроман и миран политичар, искористио је рутинско питање на конференцији за новинаре за један страстан говор у похвалу своје земље од 33 милиона становника и начином на који се изборила са глобалном економском кризом.

Канада, која је прије рецесије имала вишак у буџету и избјегла велике банкарске проблеме, мање је погођена кризом од већине својих партнера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog