Politika

Пак: Политичари из ФБиХ треба више да се баве својим ентитетом

САРАЈЕВО - Посланик у Европском парламенту Дорис Пак поручила је политичарима у Федерацији БиХ да више воде рачуна о свом ентитету, додајући да они до сада нису учинили ништа да држава функционише.


"Да сам политичар у ФБиХ, покушала бих да ријешим проблеме за које сам изабрана, јер до сада нису учинили ништа да земља функционише. Не мислим да је од помоћи ако било ко негира постојање другог ентитета", рекла је Пакова.

Она сматра да у БиХ не постоји опасност од нових сукоба, али да земља иде у правцу изолације, јер политичари не чине довољно да би обезбиједили напредак.

Пакова је оцијенила да се политичари у БиХ баве само националним стварима и да не раде посао за који су изабрани.

Говорећи о укидању ОХР, она је рекла да је била за ту опцију, јер је сматрала да земља самостално са својим властима мора ући у ЕУ.

"Али посљедњи догађаји тјерају ме да мислим да то није могуће. Дјеловање високог представника није усмјерено да штити један народ у БиХ, ни Бошњаке, ни Хрвате, ни Србе, него да ради у интересу свих у овој земљи", тврди Пакова.

Говорећи о процесу либерализације визног режима, Пакова је рекла да су у посљедња два мјесеца направљени помаци, али да их је било могуће направити још у прољеће.

"Европска комисија је прошле седмице имала састанак како би помогла БиХ у вези са издавањем биометријских пасоша", рекла је Пакова и додала да су званичници ЕУ свјесни да БиХ очекује тежак и обиман посао који не може бити завршен преко ноћи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog