Republika Srpska

Бечки економски форум у Сарајеву

САРАЈЕВО - У Сарајеву данас почиње дводневни Бечки економски форум, на коме ће бити разговарано о могућностима инвестирања у инфраструктуру, финансијски и економски сектор у БиХ.


Форум, који ће бити одржан под покровитељством предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића, имаће акценат на двије теме - "Могућност инвестирања у инфрасруктуру, финансијски и енергетски сектор" и "Могућности инвестирања и конкретни у различитим секторима, могућности пројеката јавног и приватног партнерства".

На отварању Форума под називом "Инвестирајте у БиХ - инвестирајте у регион" предвиђено је да се учесницима обрати његов предсједник Ерхард Бусек, високи представник у БиХ Валентин Инцко, министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић, те гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић, саопштено је из Агенције за промоцију страних инвестиција /ФИПА/ БиХ, која је организатор скупа.

Из ОХР је саопштено да би Инцко требало да говори о улози руководства у стимулисању улагања и стварању радних мјеста.

Другог дана форума предвиђена су обраћања предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића, министра спољне трговине и економских односа БиХ Младена Зиројевића, министра транспорта и комуникација БиХ Руде Видовића, директора Фипе Хариса Башића и шефа Канцеларије Свјетске банке у БиХ Марка Мантованелија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog