Svijet

Кушнер: Признање Иранa ствари чини јаснијима

ПАРИЗ - Признање Ирана да гради другу нуклеарну фабрику расвијетлило је ситуацију , оцијенио је данас француски министар иностраних послова Бернар Кушнер.


"Верујем да су ствари сада прецизније, након што је групи 20 представљен заједнички документ који показује одлучност трију великих сила - САД, Француске и Велике Британије", рекао је Кушнер.

Кушнер истиче да се нада да ће након састанка 1. октобра у Женеви између Ирана и групе 5 +1 (САД, Русија, Велика Британија, Француска, Кина и Њемачка), бити одржани састанци на којима ће моћи да се расправља о ономе што је битно, што ће рећи о развоју свих нуклеарних процеса.

Шеф француске дипломатије је демантовао да је прошле седмице у Њујорку имао сукоб са предсједником Саркозијем о Ирану.

"Тачно је да сам разговарао са предсједником, али то није био сукоб већ пријатељски дијалог", нагласио је Кушнер.

Он је додао да је ријеч о евентуалним санкцијама против Ирана.

"Ријеч је о размијени мишљења, приједлог који сам дао предсједнику тиче се евентуалног ембарга на ирански увоз горива", појаснио је Кушнер.

Он је напоменуо да треба водити рачуна и да не треба кажњавати народ који је на улицама изражавао незадовољство режимом.

"Предсједник Републике је тај који одлучује, ја само поукашам да допринесем својим искуством. Тако да није донесена никаква одлука, већ смо само размијенили мишљења", додао је Кушнер.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog