Republika Srpska

УСАИД завршио четворогодишњи пројекат од 12,5 милиона долара

САРАЈЕВО - Америчка агенција за међународни развој /УСАИД/ данас ће на свечаности у Сарајеву обиљежити успјешан завршетак четворогодишњег пројекта поједностављивања процеса за издавање дозвола и режима инспекција, вриједног 12,5 милиона долара.


Церемонији ће присуствовати директор УСАИД-а Алан Рид и представници институција Републике Српске, Федерације БиХ и БиХ, као и пословне заједнице у БиХ, најављено је из УСАИД.

Пројекат поједностављивања активности за издавање дозвола и режима инспекција покренут је 2005. године и представља наставак помоћи УСАИД у промовисању економског развоја и отварања нових радних мјеста пружањем подршке развоју приватног сектора у БиХ.

Овај пројект фокусирао се на унапређење процеса регистрације бизниса, грађевинских и инспекцијских режима путем реформе постојећег законског оквира и административне праксе.

На овај начин значајно је скраћено вријеме потребно за покретање бизниса кроз реформе о минималним техничким захтјевима при регистрацији обртничких фирми, унапређењу рада инспекције путем више семинара и техничких обука, као и смањењу времена потребног за издавање грађевинских дозвола.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog