Republika Srpska

Округли сто о развоју туризма

САРАЈЕВО - Делегација Европске комисије у БиХ данас ће у Сарајеву бити домаћин округлог стола о теми "Перспективе и изазови развоја сектора туризма у БиХ", организованог поводом 28. септембра - Свјетског дана туризма.


Овај форум резултат је заједничке иницијативе Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Радне групе за координацију активности у туризму БиХ, уз подршку Делегације Европске комисије у БиХ, која је ову активност препознала као неопходан тематски приступ у рјешавању најзначајнијих изазова и потенцијала будућег развоја туризма у БиХ, саопштено је из Делегације Европске комисије у БиХ.

Циљ је идентификовати носиоце развоја политике сектора, тренутне препреке и потребе, као и механизме за заједничке, усклађене активности свих важнијих актера и заинтересованих страна, како би се стимулисали развој и промоција туризма у складу са директивама и стандардима Европске уније.

Скупу ће присуствовати министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић, први секретар и шеф Оперативне секције за економску реформу, трговину и природне ресурсе делегације Европске комисије Јохан Хесе, те ентитетски ресорни министри Предраг Глухаковић и Невенко Херцег.

На скупу ће бити разматране теме релевантне за будући развој туризма у БиХ, представљен преглед секторске политике у области туризма, те перспективе и баријере, а биће презентован и преглед подршке туристичком сектору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog