Republika Srpska

Августовска инфлација у РС 0,2 одсто

БАЊА ЛУКА - Мјесечна инфлација у Републици Српској (РС) у августу износила је минус 0,2 одсто, а у односу на август прошле године минус 1,5 одсто, изјавила је данас помоћник директора Завода за статистику РС Јелена Ђокић.


Ђокићева је истакла на конференцији за новинаре да је, према намјени потрошње, у августу у односу на јули индекс цијена становање виши за 1,3 одсто, превоза за 0,6 одсто, а здравства за 0,1 одсто.

Према намјени потрошње, у августу је у односу на јули индекс цијена енергије виши за 0,2 одсто, снижење индекса цијена регистровано је код интермедијалних производа за 0,4 одсто и капиталних производа за 0,3 одсто, док су индекси цијена код трајних и нетрајних производа за широку потрошњу остали непромијењени.

У истом периоду, нижи индекси цијена регистровани су код хране и безалкохолних пића, те намјештаја и покућства за 0,2 одсто, а код алкохолних пића и дувана за 0,3 одсто, рекла је Ђокићева.

Она је истакла да је индекс цијена произвођача индустријских производа у августу у односу на јули остао непромијењен, а у односу на август прошле године нижи је за 5,4 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog