Republika Srpska

Приједлог СДС за спас ''Јелшинграда''

БАЊА ЛУКА - Градски одбор (ГО) Српске демократске странке у Бањој Луци сматра да би власт Републике Српске морала да ријеши питање бањолучке Фабрике алатних машина (ФАМ) ''Јелшинград'' ради очувања капацитета, производног програма и 250 радних мјеста.


"ФАМ `Јелшинград` има респектабилне капацитете са стратешким машинама и прије рата је биљежио извоз вриједан 100 милиона америчких долара, а током рата је `преживио` захваљујући квалитетном производном програму траженом на тржишту, док сада, 14 година послије рата, иде под стечај'', саопштено је из ГО СДС.

У овој странци сматрају да би у РС требало формирати ланац или удружења произвођача који се, као ''Јелшинград'', баве челичним лимовима и предлажу да се фабрикама шавних цијеви у Градишки, Прњавору и Дервенти ''придодају'' фабрика ''Јелшинград'' и бањолучка Ваљаоница хладно ваљане траке ''Унис''.

"Санирањем ових двију фабрика у Бањој Луци и обнављањем производних програма, осим запошљавања 700 радника, обезбиједио би се извоз вриједан око 200 милиона марака'' - наводи се у саопштењу.

У августу је проглашен стечај над ФАМ ''Јелшинград''.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog