Svijet

Прекид словеначке сједнице - још се не пушта Хрватска

ЉУБЉАНА - Сједница словеначког парламента о уклањању резерви на хрватске преговоре са Европском унијом је прекинута синоћ.


Сједница ће бити настављена након што иза затворених врата буде засједао парламентарни одбор за питања ЕУ, рекао је предсједник парламента Павел Гантар.

Гантар је још рекао да је сједница прекнута због амандмана опозиционих партија на материјал владе, као и да амандамни нису повезани са резервама на преговарачка поглавља већ „са извјесном врстом изјаве коју Словенија даје уз та поглавља", дакле „не са самим садржајем поглавља".

„Амандман по мом мишљењу није уложен формално коректно и о њему ћемо тешко расправљати, јер улази у надлежност владе, а не у надлежност парламента", рекао је још Гантар, који је додао да ће Одбор за европска питања одлучити о амандману о којем ће задњу реч имати парламент.

Словеначки парламент је ванредну сједницу о деблокади хрватских приступних преговора започео јуче послије подне иза затворених врата, а посланици нису истовремено добили у руке приједлог о арбитражи о питању границе између двије државе.

О том документу ће парламент расправљати тек када га усвоји влада и упути на расправу одговарајућем парламентарном одбору након чега ће доћи у форми закона о ратификацији споразума на пленарно засједање парламента, објаснио је новинарима предсједник парламента.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog