Republika Srpska

Пејић: На власти има и страних плаћеника

БАЊА ЛУКА - Предсједник Удружења пољопривредника у БиХ Миро Пејић (на слици десно) тврди да су одређени политичари на врло високим позицијама законодавне, па и извршне власти у БиХ, плаћеници других држава.


"То није чисто мито и тешко је доказиво. Тешко је ухватити такве особе... Ове пензије и додатна примања, које су примали Нико Лозанчић и Винко Зорић, само су почетак приче и тек ће изаћи на видјело колико има таквих људи који се 20 година финасирају из буџета сусједних држава", рекао је Пејић.

Он каже да ти људи омогућавају да се без икаквих критеријума увози роба из сусједних држава и на тај начин се уништава домаћа производња.

Пејић тврди да Хрвати у законодавној и судској власти директно раде за интересе Хрватске, а не БиХ.

Пољопривредници се, како истиче, не мире са одлуком Уставног суда БиХ којом је, због неуставности, укинут Закон о заштити домаће производње.

"Ми ћемо направити физичку блокаду граничних прелаза и тако ћемо онемогућити улазак у БиХ увозних пољопривредних артикала", упозорио је Пејић.

Он тврди да је и одлука Уставног суда БиХ о неуставности Закона о заштити домаће производње, уствари, посљедица увозних лобија.

"Индиректно јесте преко Илије Филиповића, који је као предсједавајући Дома народа затражио интервенцију Уставног суда. Филиповић је, користећи уставно право, затражио да Уставни суд донесе коначну одлуку о примјени Закона о заштити домаће производње, и то је на неки начин његово право. Жалосно је то што нас уопште такви људи представљају у највишим институцијама законодавне власти. Одлуком су и уставне судије показале да су излобиране", каже Пејић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog