Svijet

Филипини: Након 240 мртвих, припреме за нову олују

МАНИЛА - Власти Филипина припремају се данас за долазак нове олује, након што је број мртвих у удару тајфуна током викенда достигао 240.


Метеоролози кажу да се новао луја формира изнад Пацифика и да ће стићи до територијалних вода Филипина за два дана, а до сјеверног острва Лузан у року од седам дана.

Тајфун Кецана, који се послије проласка креће ка Вијетнаму, донио је за 24 часа у Манилу и околна подручја количину падавина која се обично биљежи у периоду од мјесец дана. Поплављено је око 80 одсто града у коме живи 15 милиона људи.

Власти процјењују да је тајфун причинио штету од око 50 милиона долара. Погођено је 1,8 милиона људи, а 375 000 је напустио своје домове и склонило се у центре за евакуацију.

Број жртава могао би да порасте након што стигну извјештаји из удаљених подручја. Олуја је погодила Манилу и још 12 провинција.

Очекује се да ће тајфун Кецана стићи до Вијетнама током дана, гдје су власти наредиле евакуацију најмање 170 000 људи.

Стотине војника помажу у евакуацији и припремама, а бродовима је речено да се склоне у луку Дананг. Авиопревозник "Вијетнам ерлајнс" отлазао је све летове у овом подручју, а школе у неколико обалских провинција су затворене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog