Svijet

Ћелија 34 наставља: Саркози опет добио чауру у писму

ПАРИЗ - Ново пријетеће писмо са чауром метка упућено француском предсједнику Николи Саркозију стигло је 22. септембра у предсједништво, два дана након што је ухапшено лице које се сумњичи да је аутор пријетећих порука, сазнаје се данас из извора блиских правосуђу.


Анонимни аутор овог писма послатог из Рубекса на сјеверу Француске тврди да преузима "ћелију 34", која је потписник више од 30 пријетећих писама у којима се често налазила и чаура метка од пиштоља, а која су упућивана са југа члановима владе и политичарима као и предсједнику Саркозију.

Антитерористичка јединица при судској полицији у Паризу преуела је писмо и покренула истрагу о новој пријетњи.

Градски комесаријат примио је недјељу дана прије хапшења осумњиченог писмо са чауром, које је највјероватније послала иста особа из Рубекса, а које садржи пријетње полицији, наводе полицијски извори.

Педестједногодишњи мушкарац, члан једног стрељачког клуба са југа Француске, који је незапослен и посједује картицу хендикепиране особе, ухапшен је 20. септембра пошто се његова ДНК поклопила са ДНК маркица са четири писма.

Од почетка године око 30 писама које је потписала до сада непозната група "ћелија 34", упућено је француским политичарима.

Неке од писама су политичари примили, док су друга пресретнута.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog