Republika Srpska

Микеревић саслушава руководство ИРБ

БАЊА ЛУКА - Најкасније до 9. октобра биће одржано јавно саслушање представника Инвестиционо-развојне банке и Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске у вези са негативним ревизорским извјештајем о раду ИРБ за прошлу годину, закључио је данас Одбор за ревизију Народне скупштине РС.


Предсједник Одбора Драган Микеревић рекао је да је саслушање у складу са Пословником, у случају негативног ревизорског извјештаја, подсјетивши да се то догодило када су ''Путеви РС'' имали такву оцјену ревизора.

Он је рекао да би саслушање требало да буде одржано 7. октобра, или најдаље 9. октобра, у случају да парламент има неки други распоред.

"Данас смо размотрили ревизорски извјештај ИРБ-а за прошлу годину, са свим припадајућим фондовима и донијели одлуку о јавном саслушању једне и друге стране, одсносно ИРБ и Главне службе за ревизију'', рекао је Микеревић.

Према његовим ријечима, Одбор ће потом донијети одговарајуће ставове и закључке, које ће упутити Народној скупштини РС на разматрање.

Служба за ревизију јавног сектора РС дала је негативно мишљење за ИРБ РС и четири фонда у саставу ове банке - Фонд за реституцију, Акцијски фонд, Фонд становања, Фонд за развој и запошљавање, док је Фонд за развој источног дијела РС добио мишљење са резервом.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog