Svijet

За Русе је баћушка Путин, не Медведев

МОСКВА - Руси смтрају да је кључна политичка фигура у земљи премијер Владимир Путин, а не предсједник Дмитриј Медведев, показују данас објављени резултати нове анкете.


Истраживање је спроведено овог мјесеца, послије саопштења у којима је Медведев критиковао раширену појаву корупције, што су неки аналитичари протумачили као његов покушај да изађе из Путинове сјенке и одбрани своју визију Русије.

Резултати анкете независног центра "Левада" показују да Руси не вјерују да је Медведев успио да наметне свој центар моћи, 18 мјесеци послије побједе на изборима.

Шездесет седам одсто испитаника рекло је да Путин и круг људи око њега врше пресудан утицај на политику коју води Медведев. Само 20 одсто анкетираних сматра да Медведев води независну политику.

Осамдесет један одсто грађана каже да Медведев спроводи исти политички програм као његов претходник на предсједничкој функцији, док је ово мишљење у марту 2008. године дијелило 77 одсто Руса.

Истраживање је спроведено послије Путинових коментара да ће он и Медведев одлучити ко ће од њих двојице да се кандидује за предсједника на сљедећим изборима 2012. године, што је појачало спекулације о Путиновом повратку на чело државе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog