Republika Srpska

ИРБ РС пласирала 330 милиона кредита за 2.280 корисника

БАЊА ЛУКА - Инвестиционо Развојна банка Републике Српске до данас је из средстава по кредитним линијама пласирала укупно 330 милиона КМ за 2 280 корисника, изјавила је извршни директор за сектор пласмана ове банке Мирјана Чомић.


Она је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци навела да је од тог износа 70 одсто пласирано у привреду, гдје постоје четири кредитне линије и око 800 корисника кредита.

Чомићева је навела да је за почетне пословне активности у току девет мјесеци ове године пласирано око 660.000 КМ, што је око четири пута више него у току прошле године.

Она је додала да су значајни резултати постигнути и на кредитној линији микробизнис у пољопривреди, за шта је пласирано око 8,5 милиона КМ за 460 корисника, од чега је 60 одсто тих пласмана остварено у овој години.

Према њеним ријечима, за привреду је пласирано близу 40 милиона КМ кредитних средстава за 46 корисника, гдје је 60 одсто тог пласмана реализовано у овој години, а око 80 милиона КМ пласирано је за стамбене кредите за 1 470 корисника, те по кредитној линији за јединице локалне самоуправе око 15 милиона КМ.

Чомићева је нагласила да ИРБ, од 1. октобра ове до 31. марта наредне године, неће вршити промјену каматних стопа, које ће остати на досадашњем нивоу.

Она је навела да су, према усвојеним измјенама Правилника о пласману средстава, створене одређене олакшице корисницима, и да ће одређене погодности имати корисници стамбених кредита који стан настоје обезбједити у мање развијеној општини, као и у привреди за откуп потраживања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog