Republika Srpska

Власеница има рупу у буџету од 240.000 КМ

ВЛАСЕНИЦА - Општина Власеница је у првом полугодишту ове године забиљежила буџетски дефицит од 240.000 КМ, при чему су буџетски приходи реализовани 79, а расходи 92 одсто, наведено је у периодичном извјештају о извршењу локалног буџета који је данас усвојен на сједници Скупштине општине.


Номинално, од планираних 3,9 милиона КМ у 2009. години, у периоду од 1. јануара до 31. јуна у буџетску касу слило се око 1,55 милиона КМ, док је потрошено близи 1,8 милиона марака.

Коментаришући полугодишњи буџетски биланс начелник општине Власеница Младен Поповић рекао је да је до дефицита дошло првенствено због повећаних улагања у различите инфраструктурне пројекте и инвестиције.

"Наравно да, када је ријеч о буџету, није пожељан дебаланс било које врсте, али након година пасивности и нерада, ми смо принуђени да радимо и улажемо, без обзира на економско стање које је бременито не само у Власеници и Републици Српској, него и глобално", рекао је Поповић.

Он је истакао да општина успјева да редовно измирујемо све обавезе према запосленима у општини, буџетским корисницима и добављачима, што мало која општина у РС може да се похвали.

Извјештај о извршењу буџета нису подржали одборници СДС-а и одборник ПДП-а, оцјењујући да "пуњење буџета постаје све неизвјесније у ситуацији када је власеничка привреда на издисају".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog