Kultura

Томпсон не може у Швајцарску три године

ЗАГРЕБ - Швајцарска је на три године забранила улазак у земљу контроверзном хрватском пјевачу Марку Перковићу Томпсону, на чијим је концертима честа усташка иконографија.


Најављени долазак Томпсона у један клуб у Луцерну, дигао је на ноге политичаре у том граду у Швајцарској, који су затражили забрану концерта, јер сматрају да би послужио као "полигон за ширење мржње", преносе хрватски медији.

Из кантоналне полиције у Берну потврђено је да Томпсон неће моћи ући у Швајцарску три године, те да му је забрана изречена у складу са швајцарским законом о државној безбједности.

"Томпсон се на одлуку може жалити, али улагање жалбе неће одложити одлуку о забрани уласка у земљу", наводе из полиције.

Менаџер хрватског пјевача Здраво Баришић рекао је да концерт није отказан, него да је организатор концерта добио усмено обавјештење да је Канцеларија за миграцију Швајцарске забранила Томпсону улазак у ту земљу.

"Не можемо вјеровати да му се забрањује улазак у државу која је узор демократског поретка. Сада чекамо службено саопштење о томе, а ако га не добијемо, ићи ћемо у Швајцарску", рекао је Баришић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog